Καζάν ντιμπί το αυθεντικό Μικρασιάτικο γλυκό
Το Καζάν ντιμπί είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Μικράς Ασίας που ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή του και τη χαρακτηριστική γεύση του. Είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε με την οικογένεια. Ακολουθήστε τη συνταγή και ετοιμάστε αυτό το λαχταριστό γλυκό.
Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
100 ml γάλα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κρόκοι αυγών
Για το σερβίρισμα:
Ψιλοκομμένα καρύδια ή φιστίκια
Μαρμελάδα (προαιρετικά)
Εκτέλεσ......
Δείτε το άρθρο στο HadNews
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου