
Το Καζάν ντιμπί είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Μικράς Ασίας που ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή του και τη χαρακτηριστική γεύση του. Είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε με την οικογένεια. Ακολουθήστε τη συνταγή και ετοιμάστε αυτό το λαχταριστό γλυκό.
Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
50 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
100 ml γάλα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κρόκοι αυγών
Για το σερβίρισμα:
Ψιλοκομμένα καρύδια ή φιστίκια
Μαρμελάδα (προαιρετικά)
Εκτέλεσ......
Δείτε το άρθρο στο HadNews
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου