
Οι κουραμπιέδες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε, ειδικά στις γιορτές. Σήμερα θα σας δείξω πώς να ετοιμάσετε νόστιμους κουραμπιέδες με αμύγδαλο, οι οποίοι θα απογειωθούν με μια επικάλυψη σοκολάτας.
Υλικά
Για τους κουραμπιέδες:
250 γρ. βούτυρο αγελάδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη άχνη (και επιπλέον για πασπάλισμα)
1 βανίλια (βανιλίνη ή φυσική)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα υγείας ή γάλακτος (ανάλογα με την προτίμησή σας)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά, για πιο λαχταρι......
Δείτε το άρθρο στο HadNews
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου